На 26 април за тринадесети пореден път предстои официалната церемония за

...
На 26 април за тринадесети пореден път предстои официалната церемония за
Коментари Харесай

Знаем всички номинирани за наградите Полет в изкуството 2022

На 26 април за тринадесети следващ път следва формалната гала за връчване на може би най-престижния и чакан приз за млади създатели в България - този на Фондация " Стоян Камбарев ". И тази година борбата ще бъде повече от оспорвана поради невероятните качества и безспорни триумфи на номинираните.

Пет номинации, един притежател на мечтаната премия. Победителят ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева. Най-важното обаче е, че освен той, само че и всички номинирани ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация " Стоян Камбарев ", която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените.

Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева. Днес стана ясно тъкмо кои са петте номинации тази година - вижте ги с нас.

АЛЕКСАНДЪР ЛАЗАРКОВ, образен актьор, 23 година /инсталация, статуя, графика/



Забелязан е поради неподправения му разсъдък и нюх към настоящия живот на актуалното изкуство. Завършва " Графика " в Националната Художествена Академия. Смел в експериментирането с изразни средства, не стопира да изненадва с нови интерпретациии на тематики от сферите на биологията, екологията, химията, физиката и логиката на психиката. Заминава да твори в Испания, по стратегия Еразъм. През 2021 година Александър е номиниран за най-сериозната премията за млади художници - БАЗА. Жаден за полемики и шерване на хрумвания, към този момент е осъществил няколко независими изложения, даже на нетипични места като подлез. Човек на Духа, Разума и Чувствата.

ЕМОНА ГЕОРГИЕВА, балерина, 19 година



Занимава се танци от 4 годишна, само че за балетната станка се хваща чак на 15, когато е призната в Национално Училище за Танцово Изкуство с профил съвременен танц в класа на хореографа Галина Сребрева, с която работи и до през днешния ден. На 17 печели първо отличие на състезанието " Анастас Петров ", сребърен и бронзов орден на международните финали в Португалия и стипендия за Joffrey Academy of Dance - Chicago. След това кандидатства за трупата на Борис Ейфман - Санкт Петербург. Одобрена е за ролята на Кармен след тежък кастинг. Пандемията осуетява фантазиите на първата българка непосредствено утвърдена за солист на съветска натрупа, само че Емона не се отхвърля и неотдавна е част от трупата на Държавна Опера Бургас.

 

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР